Big Shot

är namnet på en jättelik fotomanifestation som äger rum varje år. I år hålls den för första gången utanför USA, nämnligen i Stockholm. Skall du också vara med och hjälpa till?

Big Shot utförs varje år av studenterna vid fotouniversitetet Rochester Institute of Technology (RIT) i USA. Man arrangerar en jättefotografering där motivet belyses av en mängd lampor och blixtar. I år är motivet Kungliga Slottet och det är första gången som Big Shot hålls utanför USA. Bilden tas på kvällen den 9 oktober i samband med Lennart Nilsson Conference och förhoppningen är att minst 400 personer dyker upp som hjälper till att måla slottet med ljus.

Ta med dig någon form av belysning; fast kamerablixt, handblixt, studioblixt, halogenlampa, stark ficklampa. Alla ljuskällor duger. Man får instruktioner på plats och du bör vara mörkklädd. Det tar ungefär en timme och alla som deltar får en kopia av Big Shot. Samling sker vid obelisken på Slottsbacken i Stockholm 19:00 torsdagen den 9 oktober.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.